مکانیسم اثر عسل بر سلول های سرطانی پروستات

عسل ویژگی های متاستاتیک رده های سلولی سرطان پروستات را با کاهش چسبندگی کاهش می دهد.

با اثرات ضد التهابی و ضد باکتریایی در مواردی که قبلاً گزارش شده است، نشان داده شده که عسل دارای طیف وسیعی از اثرات درمانی در انسان است.

در این مقاله عسل‌های آویشن نیوزیلندی، مانوکا، عسلک و مواد قندی و فنلی اصلی آن‌ها را بررسی می‌کند که احتمالاً باعث کاهش ابتلا به سرطان متاستاتیک می‌شود.

فعالیت این موارد در شرایط آزمایشگاهی، در رده‌های سلولی سرطان پروستات PC3 و DU145، از طریق اندازه‌گیری اثر ترکیبات بر ویژگی‌های متاستاتیک مهاجرت، تهاجم و چسبندگی رده سلول سرطانی مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا ترکیبات فنلی اسید گالیک، کافئیک اسید، کوئرستین، کامفرول و کریزین در عسل‌ها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه‌گیری شدند و در غلظت‌های نانومولاری به دست آمد.
در یک سنجش مهاجرت مبتنی بر محفظه بویدن، غلظت‌های غیرسمی عسل‌های آویشن و عسلک ۲۰ درصد، مهاجرت سلولی را کاهش دادند و همه ترکیبات فنلی به جز اسید کافئیک نیز مهاجرت را کاهش دادند، اگرچه مخلوطی از قندهای موجود در عسل هیچ تأثیری نداشت.

تمام عسل‌ها، فنولیک‌ها و تنها مخلوط قند، حرکت تهاجمی سلول‌ها را از طریق ماتریکس خارج سلولی تا ۷۵ درصد کاهش دادند. مهمتر از همه، هر یک از سه عسل و فقط مخلوط قند چسبندگی سلولی به کلاژن I را تا ۹۰ درصد کاهش دادند. به استثنای کوئرستین، ترکیبات فنلی چسبندگی را کاهش ندادند.

بنابراین، عسل و قندها و اجزای فنلی آن می‌توانند خواص متاستاتیک سلول‌های سرطانی را کاهش دهند و ممکن است این کار را با جلوگیری از چسبندگی موثر سلول به ماتریکس خارج سلولی انجام دهند. قندها و ترکیبات فنلی عسل در ترکیب بسیار موثرتر از ترکیبات جداگانه هستند.

 

نتیجه گیری :

مشخص شد که عسل‌ها و برخی از ترکیبات آن می‌توانند خواص متاستاتیکی از جمله مهاجرت و تهاجم به رده‌های سلولی سرطان پروستات را مهار کنند.

این موضوع احتمالاً مربوط به مسدود شدن فرآیند چسبندگی است، که برای اولین بار نشان داده شده است که به طور خاص توسط عسل ها کنترل می شود و فرآیندی است که هم به مهاجرت و هم به تهاجم کمک می کند. بررسی بیشتر مکانیسم‌های اثر ترکیب شدن ترکیبات عسل در متاستاز ضروری است.

 

 

منبع :      (۲۰۱۸)  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6034594/