بوی عسل طبیعی
یکی از ویژگیهای مهم حسی که در مشتری پسندی عسل خیلی موثره، همین بوی عسل هاست.
برخی از عسل ها دارای بوی قوی هستند و برخی از عسلها بوی ضعیفی دارند.
با بررسی بو توسط کارشناسان عسل میشه اطلاعات ارزشمندی رو در ارتباط با عسل به لحاظ تازگی، کیفیت، منشا گیاهی و نقص عسل تشخیص داد.
میزان و نوع بوی عسل به منشا گیاهی عسل مرتبط است و هر عسل تک گیاه میتونه از این لحاظ منحصر بفرد باشد.
نمیتونیم عنوان کنیم که همه عسلهای طبیعی بوی قوی دارند بلکه میزان بوی عسلهای طبیعی از دامنه ضعیف تا قوی متفاوت است.
اضافه کردن اسانس مصنوعی به عسلهای تقلبی یکی از تقلباتی است که در این حوزه اتفاق میافتد و به شدت سلامتی را آسیب میزند.
یکی از ویژگیهای بسیار مهم ارزیابی حسی عسل، بررسی بوی عسل است که توسط عضو بویایی درک میشود. عسلهای مختلف بسته به نوع گیاه یا گیاهان مولد شهد میتواند بوی بسیار متفاوتی از دامنه بوی ضعیف تا قوی داشته باشند.
تا کنون بیش از ۶۰۰ نوع ترکیب مختلف با وزن مولکولی پایین در غلظتهای بسیار کم اما با ترکیب ساختاری پیچیده در عسل شناسایی شده که بوی عسلها بسته به غلظت و آستانه بوی این ترکیبات فرار میباشد.
ترکیباتی همچون مونوترپنها، ترپنوﺋیدها، ترپنها، ترکیبات فنولی، مشتقات بنزن، الکلها، کتونها، آلدﺋیدها، استرها و ترکیبات حلقوی هیدروکربنی عامل بوی عسلهاست. این مواد منشا شهد و گرده و یا زنبور عسل دارد.
نمایه ترکیبات معطر میتواند به عنوان شاخص برای تشخیص منشا گیاهی و جغرافیایی عسل مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال متیل آنترانیلات به عنوان نشانگر تشخیص عسل مرکبات در بازارهای جهانی مورد آزمون قرار میگیرد.
اغلب مواد فرار موجود در عسل منشا گیاهان دارد. علاوه بر این یک سری از این ترکیبات توسط باکتریهای مفید زنبور عسل تولید میشود. عسلهای با منشا گیاهی مختلف میتواند بوی ضعیف تا قوی داشته باشد و این کاملا طبیعی است.
میزان بو در عسلها بسیار متفاوت است و برخی از عسلها همچون مرکبات، کنار، آویشن، گشنیز، لعل کوهستان، کاکوتی رازیانه دارای بوی بسیار زیاد و شاخصی هستند به نحوی که با بازکردن درب ظرف، بوی عسل کاملا فضا را پر میکند.
مواد فرار عسل به نور، گرما، زمان و هوا حساس هستند. برداشت عسل کاملا رسیده، نگهداری عسل در ظروف تیره، به دور از نور مستقیم خورشید و به صورت در بسته در دمای اتاق و عدم حرارت دهی عسل موجب حفظ مواد فرار و کیفیت عسل میشود.
یکی از ویژگیهای مهم حسی که در مشتری پسندی عسل خیلی موثره، همین بوی عسل هاست.
برخی از عسل ها دارای بوی قوی هستند و برخی از عسلها بوی ضعیفی دارند.
با بررسی بو توسط کارشناسان عسل میشه اطلاعات ارزشمندی رو در ارتباط با عسل به لحاظ تازگی، کیفیت، منشا گیاهی و نقص عسل تشخیص داد.
میزان و نوع بوی عسل به منشا گیاهی عسل مرتبط است و هر عسل تک گیاه میتونه از این لحاظ منحصر بفرد باشد.
نمیتونیم عنوان کنیم که همه عسلهای طبیعی بوی قوی دارند بلکه میزان بوی عسلهای طبیعی از دامنه ضعیف تا قوی متفاوت است.
اضافه کردن اسانس مصنوعی به عسلهای تقلبی یکی از تقلباتی است که در این حوزه اتفاق میافتد و به شدت سلامتی را آسیب میزند.
یکی از ویژگیهای بسیار مهم ارزیابی حسی عسل، بررسی بوی عسل است که توسط عضو بویایی درک میشود. عسلهای مختلف بسته به نوع گیاه یا گیاهان مولد شهد میتواند بوی بسیار متفاوتی از دامنه بوی ضعیف تا قوی داشته باشند.
تا کنون بیش از ۶۰۰ نوع ترکیب مختلف با وزن مولکولی پایین در غلظتهای بسیار کم اما با ترکیب ساختاری پیچیده در عسل شناسایی شده که بوی عسلها بسته به غلظت و آستانه بوی این ترکیبات فرار میباشد.
ترکیباتی همچون مونوترپنها، ترپنوﺋیدها، ترپنها، ترکیبات فنولی، مشتقات بنزن، الکلها، کتونها، آلدﺋیدها، استرها و ترکیبات حلقوی هیدروکربنی عامل بوی عسلهاست. این مواد منشا شهد و گرده و یا زنبور عسل دارد.
نمایه ترکیبات معطر میتواند به عنوان شاخص برای تشخیص منشا گیاهی و جغرافیایی عسل مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال متیل آنترانیلات به عنوان نشانگر تشخیص عسل مرکبات در بازارهای جهانی مورد آزمون قرار میگیرد.
اغلب مواد فرار موجود در عسل منشا گیاهان دارد. علاوه بر این یک سری از این ترکیبات توسط باکتریهای مفید زنبور عسل تولید میشود. عسلهای با منشا گیاهی مختلف میتواند بوی ضعیف تا قوی داشته باشد و این کاملا طبیعی است.
میزان بو در عسلها بسیار متفاوت است و برخی از عسلها همچون مرکبات، کنار، آویشن، گشنیز، لعل کوهستان، کاکوتی رازیانه دارای بوی بسیار زیاد و شاخصی هستند به نحوی که با بازکردن درب ظرف، بوی عسل کاملا فضا را پر میکند.
مواد فرار عسل به نور، گرما، زمان و هوا حساس هستند. برداشت عسل کاملا رسیده، نگهداری عسل در ظروف تیره، به دور از نور مستقیم خورشید و به صورت در بسته در دمای اتاق و عدم حرارت دهی عسل موجب حفظ مواد فرار و کیفیت عسل میشود.
منبع: توضیحات مهندس بهزاد رفاهی