تاثیر مصرف عسل بر فشارخون و قندخون ناشتا
مقدمه :
با توجه به شیوع بیماری های مزمن، یافتن درمان های مکمل می تواند یکی از راهکارهای مقابله با این بیماری ها باشد. مطالعات متعددی نشان داده اند که مصرف عسل میتواند اثرات مفیدی بر روی عوامل پیش گیری کننده بیماری های قلبی – عروقی داشته باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر روی فشارخون و قندخون ناشتا در افراد جوان صورت پذیرفت.
روش کار:
۶۰ فرد سالم ۱۸ تا ۳۰ سال به مدت یک ماه وارد این کار آزمایی بالینی شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده ی عسل و سوکروز تشخیص داده شدند که گروه عسل ۷۰ گرم عسل را در روز و گروه سوکروز همین مقدار شکر را به صورت روزانه به مدت یک ماه مصرف کردند. فشارخون شرکت کنندگان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد و قندخون ناشتای تمامی افراد قبل از شروع مطالعه و در پایان مداخله از شرکت کنندگان گرفته شد.
نتایج :
در ابتدای این مطالعه، قندخون ناشتا، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک تفاوت معناداری بین افراد شرکت کننده در مطالعه نداشت (۰٫۳<P ) . در پایان مطالعه برخلاف سوکروز، مصرف عسل توانست موجب کاهش قندخون ناشتا در افراد جوان سالم شود (۰٫۰۰۱>P ) . اما دریافت شکر یا سوکروز بر فشارخون سیستولیک یا دیاستولیک اثر معنی داری نداشتند ( ۰٫۴<P ) . در همه این بررسی ها، اثر متغیرهای مخدوش گر مثل سن، فعالیت فیزیکی و دریافت های غذایی تعدیل شدند.
نتیجه گیری :
دریافت عسل طبیعی می تواند باعث کاهش قندخون ناشتا در افراد سالم شود ولی در دوز ۷۰ گرم روزانه تاثیر معنی داری بر فشارخون سیستولیک یا دیاستولیک ندارد. مطالعات بیشتری برای تایید یافته ها نیاز به انجام است.
منبع: تاثیر مصرف عسل بر فشارخون و قندخون ناشتا (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده)
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد- ۹۷