عسل و نقش آن در بهبود گلودرد و رفع سرفه

گلودرد، سرفه و اخلاط سینه را باید به عنوان نشانه͏ های یک بیماری عفونی تلقی کنید و آن را جدی بگیرید زیرا بیماری͏ هایی با منشا میکروبی یا ویروسی که باعث عفونت می͏ شوند، سریع پیشرفت می͏ کنند. اگر همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک، خوراک͏ ها و غذاهایی با شهرت شفابخشی نیز مصرف شود، ممکن است نتیجه بهتری عاید شود. در ادامه برخی از روش͏های درمانی بر پایه͏ ی عسل ذکر می͏ شود که استفاده آن همراه با تجویزهای دارویی پزشک معالج توصیه می͏ شود.

۱- برای تسریع التیام لوزه͏ ها (گلودرد) و سرفه͏ های سخت که گلو و حنجره را به شدت ناراحت می͏کند، به مدت دو هفته، هر روز سه بار و در هر نوبت ۴ قاشق چایخوری عسل را به آرامی میل کنید. مصرف عسل طبق این روش همراه با داروهای پزشک باعث بهبود سریع͏تر بیماری می͏ شود. در این تجویز عسل با آنتی͏ بیوتیکی که دارد در از بین بردن عوامل میکروبی عفونت͏ زا، به اثرات داروهای تجویز شده توسط پزشک کمک می͏ کند. همچنین عسل باعث بیشتر شدن خروج اخلاط و سرعت بهبود می͏شود. به علاوه مواد غذایی فراوان موجود در عسل مقاوت بدن را در مقابل آثار تخریبی میکروب͏ ها و ویروس͏ ها بالا می͏ برد.

۲- آب برگ کلم قرمز به مقدار یک استکان به همراه یک قاشق غذاخوری عسل به مدت یک هفته، دو نوبت در روز، برای رفع ناراحتی͏های سینه و سرفه مفید است.

۳- یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب پرتقال طبیعی یا آب لیموترش حل کنید و سه نوبت در روز بنوشید. این نوشیدنی به علت داشتن مقداری آنتی͏ بیوتیک و مقادیر زیاد ویتامین ث و سایر ویتامین͏ها و مواد معدنی به عنوان مکمل داروهای پزشک برای تسریع التیام انواع سرماخوردگی͏ ها، گلودردها، عفونت͏ های گلو و شش͏ ها و سرفه بسیار مفید و اثربخش است.

۴- یک قاشق غذاخوری آب پیاز مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل، سه نوبت در روز به مدت دو هفته، به همراه داروهای تجویزی پزشک برای درمان سیاه سرفه، گلودرد، عفونت چرکی شش͏ ها و به حالت اول برگشتن صدا مفید است.

۵- شلغم را با بخار آب بپزید و در سه نوبت از روز به مدت ۱۰ روز در هر وعده دو شلغم متوسط را با یک قاشق مرباخوری عسل میل کنید.

۶- شلغم یا کدوی حلوایی پخته شده با بخار (بخارپز) همراه با یک قاشق غذاخوری عسل، ۳ بار در روز به مدت یک هفته مصرف کنید. در هر نوبت مصرف، می͏ توانید به اندازه یک شلغم بزرگ یا به همین اندازه از کدو حلوایی همراه عسل استفاده کنید.

۷- غرِغرِه آب لیموترش، عسل و آب جوشیده سرد شده، ۱۰ بار در روز به مدت ۳ روز توصیه می͏ شود. برای تهیه محلول غرغره ۵ قاشق غذاخوری آب لیموترش و ۳ قاشق غذاخوری عسل را در نیم لیتر آب جوشیده سرد شده بریزید و حل کنید.

توجه: از جوشاندن و داغ کردن عسل پرهیز کنید زیرا ضمن جوشاندن، ویتامین͏ ها، آنزیم͏ ها و آنتی͏ بیوتیک͏ های موجود در عسل از بین می͏ روند.

 

منبع: کتاب جامع عسل درمانی (دکتر مسعود هاشمی)