آیا عسل می‌تواند مغز شما را تقویت کند؟

عسل، به طور سنتی، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. خواص ضدمیکروبی طبیعی دارد و می‌تواند به درمان زخم‌ها و سوختگی‌ها کمک کند. اما آیا واقعاً عسل می‌تواند شما را باهوش‌تر کند؟ با توجه به اینکه شکر قرار است مغز را کند کند، دور از ذهن به نظر می‌رسد، اینطور نیست؟ اما مطالعات خلاف این را ثابت می‌کند.

آنتی‌اکسیدان جادویی – پینوسمبرین

آنتی‌اکسیدان‌ها در بسیاری از غذاهای مختلف، به ویژه میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند. آنها به محافظت از بدن در برابر بیماری‌ها و التهاب کمک می‌کنند و سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند.
راز پتانسیل تقویت مغز در آنتی‌اکسیدانی به نام پینوسمبرین در عسل است. پینوسمبرین یک فلاونوئید آنتی‌اکسیدانی است که عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. پینوسمبرین دارای خواصی است که از مغز و سلول‌های عصبی در برابر آسیب محافظت می‌کند. مطالعات اخیر تأثیر مثبت مصرف عسل را بر بیماران سکته مغزی، بیماری آلزایمر و پارکینسون نشان می‌دهد.
پینوسمبرین همچنین دارای خواص ضدالتهابی است. یک عامل ضدالتهابی که برای کاهش میزان التهاب در بدن عمل می‌کند.
التهاب مزمن می‌تواند منجر به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ شود. همچنین می‌تواند منجر به بیماری‌های تخریب‌کننده مغز مانند زوال عقل شود. پینوسمبرین نشان داده است می‌تواند التهاب سلول‌های مغزی به ویژه هیپوکامپ (بخشی از مغز که در حافظه نقش دارد) را مورد هدف قرار دهد.
به نظر می‌رسد نه تنها عسل از نوروژنز(تشکیل نورون جدید) حمایت می‌کند، بلکه تعداد سلول‌های تخریب شده در ناحیه CA1 هیپوکامپ مغز را کاهش می‌دهد. هیپوکامپ نقش مهمی در تجمیع اطلاعات از حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت ایفا می‌کند و منطقه‌ای از مغز است که به شدت مستعد آسیب رادیکال‌های آزاد است. آسیب رادیکال‌های آزاد یا “اکسیداسیون” یکی از علل بیماری آلزایمر و زوال عقل است که در آن هیپوکامپ یکی از اولین مناطق مغز است که آسیب می‌بیند.

آیا عسل واقعاً می‌تواند ما را باهوش‌تر کند؟

عسل می‌تواند تاثیر مفیدی بر سلامت مغز ما با افزایش سن داشته باشد. اما یکی دیگر از زمینه‌های جالب تحقیق، رابطه بین عسل و میزان باهوشی ما است.
شناخت معیاری است برای اینکه چقدر چیزهای جدید را از طریق فکر کردن، تجربه کردن و حس کردن چیزها در محیط خود یاد می‌گیریم. مطالعات نشان داده اند که پینوسمبرین می‌تواند شناخت را با محافظت از ساختار سلول‌های مغز تقویت کند. تاکنون، این مطالعات فقط روی حیوانات بوده است.
عسل خام دارای اثرات نوتروپیک، مانند اثرات تقویت‌کننده حافظه، و همچنین فعالیت‌های نوروفارماکولوژی، مانند فعالیت‌های ضداضطراب، ضددرد، ضدتشنج و ضدافسردگی است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل به بهبود حافظه ما نیز کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها این کار را با مقابله با اثرات استرس اکسیداتیو انجام می‌دهند. استرس اکسیداتیو در اثر فشار رادیکال‌های آزاد به سلول‌های بدن ایجاد می‌شود. کاهش استرس اکسیداتیو به بهبود حافظه و حفظ موثرتر اطلاعات کمک می‌کند.
در یک مطالعه بر روی زنان یائسه که عسل دریافت کردند، بهبودهایی در حافظه لحظه ای خود نشان دادند.

عسل چگونه قدرت مغز را تقویت می‌کند؟

عسل خام حاوی ترکیباتی با خواص بسیار قوی است.
آپیژنین یک فلاونوئید رایج است که اغلب در عسل شناسایی می‌شود. پیشنهاد شده است که آپیژنین ممکن است دارای خواص محافظت‌کننده عصبی و اصلاح‌کننده بیماری در انواع مختلفی از اختلالات تخریب‌کننده مغزی باشد. همچنین مشخص است که آپیژنین، تشکیل نورون جدید در بزرگسالان را تحریک می‌کند که در زمینه یادگیری و حافظه نقش دارد.
کافئیک اسید، یکی دیگر از آنتی‌اکسیدان‌های مهم و نوعی اسید فنولیک است که در عسل وجود دارد و اثرات محافظتی عصبی بر سلول‌های مغز نشان داده است.
کاتچین یک فلاونوئید است که به فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی عسل کمک می‌کند و چندین مطالعه بارها اثرات محافظتی آن را بر سلول‌های عصبی نشان داده است.
کوئرستین یکی دیگر از فلاونوئیدها با فعالیت آنتی‌اکسیدانی است که معمولاً در عسل یافت می‌شود. در یک مطالعه مشخص شد که کورستین می‌تواند از آسیب رادیکال‌های آزاد و همچنین مرگ سلول‌های مغز ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری کند. اینها علاوه بر پینوسمبرین، قدرت مغز را افزایش می‌دهند.
عسل حاوی ترکیبات متعدد دیگری است که دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و محافظت‌کننده عصبی است.
اینکه فقط  فکر کنیم داروها یا درمان‌های دارویی گران‌قیمت می‌توانند حافظه را تقویت کنند، اضطراب را کاهش دهند یا رشد سلول‌های جدید مغز را تحریک کنند. به نظر اشتباه بوده و باید از امروز شروع به مصرف یک وعده عسل سالم برای حافظه بهتر، پیری سالم‌تر و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر داشته باشیم.

 

منبع: سایت eiwahoney.in