۷ فایده منحصر به فرد عسل در زمینه سلامت

۱- دارای مواد گوناگون است.

عسل اساساً قند طبیعی خالص است که فاقد چربی و دارای مقداری پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی است.

۲- غنی از آنتی‌اکسیدان است.

عسل‌هایی با کیفیت بالا که به میزان حداقل فرآوری شدند و گرما ندیده و تازه هستند حاوی ترکیبات بسیار مهم فعال گیاهی و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها و اسید فنولیک هستند.

انواع تیره‌تر عسل آنتی‌اکسیدان بیشتری نسبت به انواع روشن‌تر دارد.

آنتی‌اکسیدان‌ها به خنثی کردن گونه‌های فعال اکسیژن(ROS)که در بدن تولید می‌شود و مضر هستند، کمک می‌کند. آسیب اکسیداتیو می‌تواند در ایجاد پیری زودرس، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی موثر باشد.

همان‌طورکه گفته شد بسیاری از فواید سودمند عسل در زمینه سلامت به محتوای آنتی‌اکسیدانی آن برمی‌گردد.

۳- برای سطح قند خون نسبت به ساختار قند منظم بهتر است.

هنگامی که عسل وارد بدن میشود در تنظیم قند خون شرکت می‌کند و اثرات بهتری نسبت به ساختار قند معمول دارد. هرچند عسل سطح قند خون را مانند انواع دیگر قندها بالا می‌برد، آنتی‌اکسیدان‌هایی که در عسل هستند می‌توانند بدن را در مقابل سندروم متابولیک و دیابت نوع ۲ محافظت کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد که عسل سطح آدیپونکتین را افزایش می‌دهد. این هورمون التهاب را کاهش داده و در پیشبرد تنظیم قند خون نقش دارد.

شواهد نشان می‌دهد مصرف عسل روزانه سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را بهبود می‌دهد اما با تمام این اوصاف بهتر است افراد دیابتی به میزان متوسط عسل مصرف کنند.

۴- در بهبود سلامت قلب نقش دارد.

عسل می‌تواند از ایجاد بیماری قلبی جلوگیری کند. براساس یک دیدگاه عسل می‌تواند در پایین آوردن فشارخون، بهبود سطح چربی خون، تنظیم ضربان قلب و جلوگیری از مرگ سلول‌های سلامتی کمک کند که تمام این فاکتورها در بهبود عملکرد و سلامت قلب نقش دارد.

به علاوه عسل خام معمولاً حاوی پروپولیس است( نوعی رزین که زنبورها از درختان دارای شیره و گیاهان مشابه تولید می‌کنند).

پروپولیس می‌تواند سطح کلسترول و تری‌گلیسرید را بهبود بخشد.

۵- درمان محل زخم و سوختگی را تسریع می‌بخشد.

از زمان مصریان قدیم، عسل برای ترمیم محل زخم و سوختگی به کار میرفته است که این روش همچنان کاربرد دارد.

شواهدی در این زمینه نشان می‌دهد که عسل در درمان سوختگی‌های نسبتاً عمیق و زخم‌هایی که پس از جراحی عفونت کرده‌اند، بسیار تاثیر‌گذار است.

همچنین در زخم‌های پا مربوط به افراد دیابتی که به شدت سخت است و می‌تواند منجر به قطع عضو شود، عسل درمان اثربخشی است.

محققان به این تئوری رسیده‌اند که قدرت شفابخشی عسل ناشی از اثرات آنتی باکتریال و ضد‌التهابی آن است.

۶- به توقف سرفه در کودکان کمک می‌کند.

سرفه کردن یک مشکل رایج برای کودکانی است که مبتلا به عفونت سیستم تنفسی شده‌اند. این موضوع می‌تواند بر کیفیت خواب و زندگی کودکان و بزرگسالان تاثیر بگذارد.

اگرچه داروهای سرفه رایج همیشه هم سودمند نیستند و می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند، به طرز جالبی عسل می‌تواند یک راه درمانی خوب و موثر باشد.

مطالعات زیادی نشان می‌دهد که مصرف عسل در زمان علایم سرفه کودکان به مراتب اثربخش‌تر از دی فنیل هیدرامین است. همین طور شاید دوره سرفه کردن را نیز کاهش دهد در حالیکه هیچ عارضه جانبی ندارد.

توجه: هرگز به کودکان زیر یک سال به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم عسل ندهید.

۷- به آسانی به رژیم غذایی افزوده می‌شود.

عسل شیرین‌کننده‌ی عالی برای ماست ساده، قهوه و چای است و هم چنین در آشپزی و پخت و پز نیز استفاده می‌شود.

 

منبع: سایت Healthline.com