دو دستور استثنایی برای تهیه شیر کاکائوی بدون شیر با عسل
شیرهای گیاهی همانطور که از نام آنها پیداست، منشا گیاهی دارند و از مواد گیاهی و کامل مانند عسل و مغزهای گیاهی (بادام، گردو و …) تهیه میشوند. این نوشیدنیها بسیار گوارا هستند و منافع زیادی دارند. انسان میتواند با مصرف این نوشیدنیهای خوشمزه و گوارا، بسیاری از کسالتهای عارضی را برطرف کرده، نشاط، شادابی و آرامش از دست رفتهی خود را بازگرداند.
این نوشیدنیها علاوه بر آن که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند، انرژی زیادی نیز تولید و پوست بدن را لطیف میکنند. شیرهای گیاهی برای رشد کودکان و نوجوانان بسیار مفیدند و اختلالات دوران بلوغ را نیز برطرف میکنند.
این شیرها از پروتئین و اسیدهای آمینهی کافی برخوردارند. تنوع این شیرهای گیاهی بسیار زیاد است و طعم و مزهی بسیارخوبی دارند و حتی میتوان آنها را به جای یک وعدهی غذا میل کرد و به خود آرامش، نشاط و شادابی را هدیه داد. هم چنین از این نوشیدنیها میتوان در پذیراییها استفاده نمود.
شیرکاکائوی نوع اول (شیرکاکائوی خنک با طبع گرم)
مواد لازم:
۱-آب …………………….۴ لیوان
۲-پودر کاکائو ……………۲ قاشق مرباخوری
۳-بادام پوست گرفته ….۶۰ عدد
۴-عسل ……………….. ۶ قاشق غذاخوری
۵-یخ قالبی …………… به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
همه مواد را در مخلوطکن میریزیم و پنج دقیقه مخلوط میکنیم، به طوری که چربی بادام در بالای مخلوط جمع شود. باید دقت شود که کمتر از پنج دقیقه نباشد چون در این صورت شیر کاکائو یک دست نمیشود دانه دانه خواهد بود. اکنون چند تکه یخ قالبی را در مخلوطکن میاندازیم و چند لحظه مخلوطکن را روشن میکنیم تا یخ ها خرد شده و در شیر کاکائو پراکنده شود. حال شیر کاکائوی آماده شده را داخل لیوانها میریزیم، اکنون برای پذیرایی آماده است. این شیرکاکائو بسیار خوشمزه و خنک میباشد ولی در مصرف آن نباید زیادهروی شود.
توجه ۱: باید دقت کنیم که هیچ یک از بادامها تلخ نباشد زیرا طعم شیرکاکائو را تغییر میدهد.
توجه ۲: برای پوست کندن بادامها، ابتدا آنها را در آب در حال جوش ریخته، پس از یک جوش خوردن، ظرف را از روی حرارت برمیداریم. پس از ۵ دقیقه، آنها را از آب جوش خارج کرده، با آب سرد میشوییم. در این حال، پوست بادامها به راحتی جدا میشوند.
شیرکاکائوی نوع دوم
چهار عدد سیب متوسط را پوست میگیریم، دانههای آن را در میآوریم، قطعه قطعه میکنیم و به همراه دو قاشق مرباخوری پودر کاکائو و پنج قاشق غذاخوری عسل به همراه دو لیوان آب، داخل مخلوطکن میریزیم و به مدت دو دقیقه مخلوطکن را روشن میکنیم تا مخلوط یکنواخت گردد. سپس چند قطعه یخ قالبی را به مخلوط اضافه میکنیم و دوباره مخلوطکن را برای چند لحظه روشن میکنیم تا یخها خرد و پراکنده شوند. هماکنون این شیرکاکائوی خنک آماده مصرف است.
منبع: هنر شیرینی پزی لایت – زهرا دانش / کتاب ارمغان تندرستی- جمشید خدادادی