رنگ عسل طبیعی

برای بسیاری از افراد در هنگام خرید عسل این سوال پیش می آید که عسل طبیعی چه رنگی دارد و یا کدام رنگ عسل میتواند بهتر باشد اما در واقع پاسخ این است که رنگ عسل ارتباطی به طبیعی بودن و کیفیت عسل ندارد.

اگرچه رنگ عسل می تواند تا حدودی منشا گیاهی عسل را نشان دهد، اما اصل یا تقلبی بودن آن را مشخص نمی کند. منشا گیاهی عسل، عوامل رنگ زای شهد، جریان شهد ورودی به کندو و مدت زمان فراوری عسل از جمله عواملی هستند که می توانند طیفی از رنگ های روشن تا تیره متغیر را در عسل به وجود آورند. به طور مثال رنگ عسل اقاقیا روشن و زلال و رنگ عسلک ترنگبین قهوه ای تیره است. باید توجه داشت که میزان حجم عسل و نوع ظرف هم می تواند در رنگ ظاهری عسل تفاوت ایجاد کند. در ظروف شفاف، عسل روشن تر از ظروف مات به نظر می رسد.

در مجموع رنگ عسل حاوی اطلاعات ارزشمندی از کیفیت عسل و منشا گیاهی آن است که این امر در آزمایشگاه و توسط کارشناسان عسل قابل بررسی است.

معمولا عسل با رنگ روشن تر، رقیق تراست و عطر و طعم ملایم تری دارد و برعکس عسل هایی با رنگ تیره غلیظتر هستند و عطر و طعم تندتر و نیز مواد مغذی بیشتری دارند.

 

در ادامه می توان به دسته بندی عسل ها براساس رنگ توجه کرد:

 رنگ   عسل   شفاف   زرد روشن   زرد تیره   زرد طلایی  زرد متمایل   به نارنجی  متمایل به  قهوه ای قرمز روشن
 نمونه   شبدر    گون   کنار    کوهستان     کلزا   آویشن شاه بلوط
اقاقیا   مرکبات      گشنیز   شبدرقرمز   نمدار   قنقال

در انتخاب عسل توجه به خواص درمانی عسل و همچنین سلیقه و ذایقه مشتری نسبت به رنگ عسل در اولویت قرار می گیرد. به طور مثال عسل گون در بهبود دردهای کلیه و مجاری ادرار و عسل آویشن در بهبود عادات ماهیانه دردناک و مشکلات گوارشی موثر است.

در ارتباط با سلیقه و ذایقه افراد می توان اشاره کرد که اروپایی ها و ایرانی ها عسل هایی با رنگ های تیره تر با طعم قوی تر را می پسندند در حالیکه مردم آمریکا رنگ روشن تر عسل با طعم ملایم تر را ترجیح می دهند.