گلنگبین چیست و چگونه در منزل آن را تهیه کنیم؟
آرامش، عشق و رضایت، برخی از احساسات که هنگام استنشاق رایحه ی گل رز در ما شکل می گیرد.
برای هزاران سال گل رز در فرهنگ و آیین ملل مختلف نماد قدرت همراه با عشق و زیبایی بوده است. گل رز نه تنها روشی زیبا برای گفتن دوستت دارم است بلکه مزایای سلامتی فوق العاده ای برای جسم و روح ما دارد.
یک راه عالی برای لذت بردن از عطر و خواص مفید گل رز تهیه یک ترکیب بسیار معطر و سرشار از خواص دارویی از گلبرگ های گل رز و عسل است.
صدها گونه و واریته گل رز در جهان شناسایی شده اند و در تهیه داروهای گیاهی گونه هایی همچون گل محمدی که دارای عطر فوق العاده ای هستند ارجحیت دارد.
معجون گلنگبین نوعی عسل فایتوژنیک و یک فرآورده طب سنتی ایران است که البته در طب یونانی، چینی و آیورودا نیز استفاده می شود. گلنگبین مزاج گرم و تر دارد و از گلبرگ های گل محمدی و عسل تهیه می شود.
گاهاً به جای استفاده از عسل در تهیه ی این معجون از نرمه قند یا شکر نیز استفاده می شود و آن را گلقند می نامند و قطعاً خواص ترکیب با عسل را نخواهد داشت.
این فرآورده دارویی اثرات عسل طبیعی و گلبرگ های گل محمدی را توامان دارد و چه بسا اثر هم افزایی نیز داشته باشد.
گلقند به دلیل وجود پلی فنول ها و ترپن های گوناگون و گلیکوزیدهای فلاونوئیدی و آنتوسیانین ها از اثرات آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد التهابی، آنتی موتاژنی، ضد اضطراب، قابض، مسکن، مدر، ملین و مسهل برخوردار است.
روش تهیه :
۱- ۸ فنجان گلبرگ گل محمدی تازه
۲- عسل طبیعی، تازه و حرارت ندیده
۳- بانکه شیشه ای با درب چفتی
در تهیه این معجون حتماً بایستی از گلبرگ های تازه چیده شده استفاده کنید و استفاده از گل های رز گل فروشی ها به هیچ وجه توصیه نمی شود.
سعی کنید گلبرگ ها را از کاسبرگ ها و نهنج گل جدا کنید و به خوبی آن را تمیز کنید و درون ظرف شیشه ای به صوت لایه ای بریزید.
عسل را به روش بن ماری تا دمای حداکثر ۴۰ درجه گرم کنید و بر روی گلبرگ های داخل شیشه بریزید. به وسیله ی یک قاشق، مخلوط عسل و گلبرگ ها را خوب هم بزنید و گلبرگ ها و عسل را به ترتیب اضافه کنید تا ظرف پر شود.
قائدتاً گلبرگ ها بعد از مدتی بر روی سطح ظرف قرار می گیرند. ترکیب فوق را در یک محل گرم با دمای ۲۵ تا ۳۵ درجه به مدت یک قرار دهید. بعد این مدت معجون گلنگبین قابل مصرف خواهد بود.
دستور مصرف معجون گلنگبین برای بزرگسالان :
یک تا دو قاشق مرباخوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا بهتر است دارو را بعد از غذا تا حداکثر ۲۰ گرم مصرف نمود. بهتر است در مصارف درمانی حتماً با دستور پزشک متخصص طب سنتی مصرف شود.
از نظر مزاجی این ترکیب طبع گرم و تر دارد و از دیدگاه طب سنتی ایران، مقوی هضم، ضد افسردگی، تقویت نیروی جنسی، ضد اسپاسم، و ضد نفخ و ملین، رافع درد و سردی کبد، کاهش چربی و کلسترول بد خون و ضد آلزایمر است.
منبع: کتاب دانستنی های محصولات زنبور عسل- محمد رفاهی