چگونه عسل طبیعی یک آنتی بیوتیک طبیعی است؟
عسل طبیعی خاصیت آنتی باکتریایی دارد اما چه عواملی باعث شده که عسل طبیعی در واقع یک آنتی بیوتیک طبیعی برای بدن ما باشد؟
۱- عسل طبیعی آب کم و قند فراوانی دارد و همچنین PH عسل های طبیعی اسیدی است. این شرایط سبب می شود میکروارگانیسم ها نتوانند در عسل رشد کنند.
۲- علاوه بر این آب اکسیژنه درون عسل خود به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی عمل کند.
۳- ترکیبی به نام متیل گلی اکساید (MGO) خاصیت آنتی باکتریایی دارد و در برخی عسل ها موجود است.
۴- ترکیب دیگری به نام دیفنسین-۱ که نوعی پروتئین است در بسیاری از عسل ها یافت می شود و خاصیت آنتی باکتریایی به عسل می دهد.
۵- مواد موثره ای به نام پلی فنول ها که ترکیبات حلقوی هستند در عسل های طبیعی وجود دارند که به خاصیت آنتی باکتریایی عسل کمک می کنند.
نکته جالب توجه این است که :
برخلاف آنتی بیوتیک های موجود در بازار، ضد عفونی کننده ها، ضد قارچ ها و ضد ویروس هایی که در دسترس ما هستند، عسل های طبیعی فقط و فقط بر روی باکتری های بیماری زا اثر می کنند و آن ها را نابود می کنند و به هیچ وجه باکتری های پروبیوتیک و مفید لوله گوارش را از بین نمی برند. حتی برخی در تحقیقات مشخص شده است که باعث تقویت فلور باکتری های مفید و پروبیوتیک لوله گوارش ما می شوند.
منبع: دکتر طالبی (پژوهشگر ترکیبات درمانی عسل)- دانشگاه شهید بهشتی تهران