هفت قانون عسل طبیعی چیست؟

عوامل تعیین͏ کننده سلامت عسل طبیعی که به هفت قانون طلایی معروف هستند عبارتند از:

۱- عسل باید خالص بوده و با ماده دیگری مخلوط نشود. یعنی با توجه به قوانین مواد غذایی چیزی به آن اضافه و یا از آن کم نگردد.

۲- عسل باید قبل از برداشت رسیده شده باشد یعنی بیش از نصف سلول͏ های شان عسل دارای درپوش͏های مومی باشند.
این مساله به مقدار آب، آنزیم و سایر مواد آلی افزوده شده توسط زنبور بستگی دارد زیرا هرچه زنبورها بیشتر روی عسل کار کرده باشند عسل رسیده͏ تر است.

مدیریت صحیح زنبورستان، درست بودن اندازه و ابعاد کندو و قدرت کافی کلنی بر روی رسیده شدن عسل تاثیر زیادی دارد. باید توجه داشت که مقدار آنزیم عسل رسیده با توجه به نوع گیاه در محدوده معینی تغییر می͏ کند.

۳- برای حفظ ترکیباتی مانند مواد معطر، آنزیم͏ها، مواد ضد میکروب و رنگدانه͏ ها باید عسل در شرایط طبیعی خود نگه͏داری شود.

۴- عسل باید تمیز بوده و فاقد ذرات موم، اجزا بدن زنبورها و سایر حشرات باشد.

۵- عسل به صورت مایع (شفاف) و کریستالی (کرمی) باید از غلظت خوبی برخوردار باشد.

۶- عسل باید به خوبی بسته͏ بندی شده و همچنین برچسب مناسبی داشته باشد.

۷- برچسب عسل باید دارای اطلاعات صحیحی در مورد منشا گیاهی عسل، نوع تغذیه زنبورها و نام زنبوردار یا تولید͏کننده آن باشد. اطلاعات روی برچسب عسل باید همواره صحیح باشد و خریدار را گمراه نکند.

 

منبع : کتاب معجزات درمانی عسل (دکتر محمد دریایی)