فواید درمانی عسل برای سالمندان
نقش عسل در علم پزشکی به رسمیت شناخته شده است و شواهد قانع͏ کننده͏ ای در حمایت از آن به عنوان یک مانع محافظتی برای پیشگیری از بیماری وجود دارد. به همین دلیل، عسل برای سالمندانی که مشکلات سلامتی رایج زیادی دارند، مفید است.
مشکلات رایج سلامتی در سالمندان
افراد مسن اغلب کاملاً ضعیف هستند و بیشتر مستعد ابتلا به بیماری͏ها هستند که می͏ تواند منجر به عوارض مرتبط با سلامتی شود. با افزایش سن، مستعد ابتلا به مشکلات مزمن سلامتی مانند دیابت، فشارخون بالا، کلسترول بالا و پوکی استخوان می͏شویم. افزایش سن با کاهش آهسته عملکردهای شناختی به ویژه حافظه و تضعیف سیستم ایمنی همراه است.
یکی دیگر از چالش͏های پیری کالری͏ های غیر ضروری است که یک معضل تغذیه͏ ای ایجاد می͏ کند. بدن فرد سالخورده باید درحالیکه غذا (کالری) کمتری می͏ خورد به همان اندازه، اگر نه بیشتر، برخی از مواد مغذی را دریافت کند.
علاوه بر این، مسائلی مانند سوء͏ هاضمه، کم͏ آبی، زخم و یبوست یکی از مشکلات سلامتی رایج در میان سالمندان است. افزایش سن با تغییراتی مرتبط است که می͏تواند شما را مستعد کمبودها کند، بنابراین، تلاش آگاهانه برای حفظ آب و غذای مصرفی خود، خوردن انواع غذاهای غنی از مواد مغذی مهم است
خواص درمانی عسل
با افزایش سن، خوردن غذاهای سالم با مواد مغذی بیشتر اهمیت ویژه͏ ای پیدا می͏ کند. به این دلیل که پیری با تغییرات مختلفی مرتبط است، برخی از این تغییرات میتوانند شما را مستعد کمبود مواد مغذی کنند، درحالیکه برخی دیگر میتوانند بر حواس و کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارند.
عسل به صورت خام حاوی حدود ۲۰۰ ماده از جمله اسیدهای آمینه، ویتامین͏ ها، مواد معدنی و آنزیم͏ ها است. ترکیب اسید آمینه عسل نشانگر ظرفیت دفع رادیکال͏ های سمی است. علاوه بر این، ثابت شده است که عسل یک فعالیت ضد میکروبی موثر در برابر میکرو ارگانیسم͏ های بیماری͏زا و غیر بیماری͏زا مانند باکتری͏ها، مخمرها و قارچ͏ ها دارد.
خواص بیولوژیکی عمده͏ ای که عسل را به عنوان یک عامل درمانی کامل می͏کند، پتانسیل ضدالتهابی، پتانسیل زخم (درمان سوختگی در برابر آفتاب)، پتانسیل آنتی͏ اکسیدانی، فعالیت مهار رادیکالی و فعالیت ضد ویروسی است. بنابراین دم کردن گیاهان مختلف با عسل خام آن را قوی͏تر می͏ کند و خواص درمانی دمنوش را افزایش می͏دهد.
فواید عسل
عسل قرن͏ هاست که به عنوان یکی از مغذی͏ ترین مواد غذایی در بازار شناخته شده است و ادعا می͏شود که فواید زیادی برای افراد بالای ۶۵ سال دارد. در اینجا چندین دلیل وجود دارد که چرا سالمندان باید به طور منظم عسل را در رژیم غذایی خود قرار دهند:
۱- منبع خوب آنتی͏ اکسیدان است
عسل یک آنتی͏ اکسیدان درمانی است که حاوی غلظت͏های مختلفی از فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک، گلوکز اکسیداز، اسیدهای͏ آمینه و پروتئین است. آنتی͏ اکسیدان͏های موجود در عسل به مبارزه با چندین بیماری مزمن و عفونتی که سالمندان با افزایش سن با آن مواجه می͏شوند، کمک می͏ کند. این ترکیبات معروف به پلی͏ فنول͏ها در پیشگیری از بیماری͏های قلبی نقش دارند.
سطح آنتی͏ اکسیدان͏ های آنزیمی با افزایش سن کاهش می͏ یابد و سیستم بیولوژیکی را آسیب پذیر می͏ کند. آنتی͏ اکسیدان͏ ها با کاهش خطر حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط هستند. خوردن عسل تیره͏ تر برای داشتن حداکثر آنتی͏ اکسیدان می͏ تواند به حذف رادیکال͏های آزاد از بدن و محافظت در برابر بیماری͏ های قلبی و حتی سرطان کمک کند.
۲- جایگزین خوبی برای شکر است
شکر یک عنصر رایج در غذاهای روزانه ماست. با این حال، خوردن بیش از حد قند می͏تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. در حالیکه عسل دارای شاخص گلیسمی پایین͏تری نسبت به قند است، به این معنی که سطح قندخون شما را به اندازه قند بالا نمی͏ برد.
عسل یک ماده طبیعی شیرین است. سطوح بالای مونوساکارید یعنی فروکتوز و گلوکز آن حاوی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد قند است که شیرینی آن را فراهم می͏ کند. فروکتوز موجود در عسل جایگزین خوبی برای قند است، بنابراین می͏ توانید از مقدار کمتری عسل در غذا یا نوشیدنی خود استفاده کنید بدون اینکه شیرینی آن را از بین ببرید. به جای حذف کامل مصرف شکر، جایگزینی آن با عسل مفید خواهد بود.
۳ – فشارخون را کاهش می͏ دهد و کلسترول را بهبود می͏ بخشد
در افراد مسن، فشارخون یک عامل خطر مهم برای بیماری قلبی است. همچنین بهترین راه برای کاهش یا جلوگیری از کلسترول بالا در وهله اول، خوردن تا حد امکان غذاهای سالم است.
ترکیبات آنتی͏ اکسیدانی موجود در عسل با کاهش فشارخون افراد مرتبط است. مصرف عسل همچنین باعث بهبود قابل͏ توجه سطح بالای کلسترول LDL در افراد می͏شود. از آنجاییکه بیشتر سالمندان تحت͏ تاثیر مشکلات فشارخون و کلسترول هستند، خوردن عسل به صورت روزانه خطر ابتلا به بیماری͏های جدی͏تر را در دراز͏ مدت کاهش می͏دهد.
مصرف منظم عسل، سطح قندخون را کاهش می͏دهد و همچنین با کاهش کلسترول تام، متابولیسم لیپید را بهبود می͏ بخشد که در دراز͏ مدت ظرفیت پاکسازی عوامل خطر قلبی-عروقی را دارد.
۴ – سلامت دستگاه گوارش را تقویت می͏کند و به هضم کمک می͏کند
باید قبول کنیم دستگاه گوارش یک ساختار بیولوژیکی پیچیده است و با افزایش سن بهتر نمی͏ شود. عسل خام در تضمین عملکرد روان دستگاه گوارش بسیار خوب است. عسل حاوی آنزیم͏ های خاصی است که به عنوان یک کاتالیزور در فرآیند هضم به ویژه برای تجزیه کربوهیدرات͏ها و قندها عمل می͏ کنند.
استفاده از عسل به عنوان یک رژیم درمانی برای زخم معده و ورم معده برگرفته از فرهنگ عامه سنتی و همچنین از گزارش͏ های دوران مدرن توصیه می͏ شود. ثابت شده است که برای همه سالمندانی که مبتلا به زخم معده یا سایر مشکلات گوارشی هستند مفید است.
برای کمک به پیشگیری از هرگونه بیماری احتمالی مرتبط با معده در آینده، هر روز صبح مقداری عسل (یک قاشق غذاخوری) به یک لیوان آب گرم اضافه کرده و آن را مصرف کنید.
۵ – تقویت͏ کننده سیستم ایمنی
افزایش سن با تضعیف سیستم ایمنی بدن همراه است. افراد مسن که سیستم ایمنی پایینی دارند در معرض خطر ابتلا به برخی از اختلالات سلامتی هستند. این مسئله نشان میدهد که چرا چنین افرادی در معرض خطر ابتلا به عفونتهای مزمن متعدد هستند که دلالت بر تعدد در پیدایش سرطان دارد. بهبود ایمنی کلید پیشگیری از ایجاد عفونت است و عسل چنین پتانسیلی دارد. عسل علاوه بر اینکه اثر ضدباکتریایی مستقیم دارد، با تحریک سیستم ایمنی بدن را از شر عفونت خلاص می͏کند.
یک مطالعه نشان داد که مصرف روزانه ۸۰ گرم عسل خام به مدت ۲۱ روز در بیماران مسن͏تر، واقعاً سیستم ایمنی بدن را بهبود می͏بخشد.
۶ – حافظه را تقویت می͏کند
افزایش سن برای تعداد زیادی از افراد با اختلال حافظه همراه است. با بالا رفتن سن، عسل بر سلامت مغز ما تأثیر مفیدی دارد. پس از مصرف عسل، بهبود یادگیری و حافظه به دلیل پیشرفت قابل͏ توجه در فعالیت مغز مشاهده می͏شود.
مورفولوژی نواحی مغز مرتبط با حافظه را بهبود می͏ بخشد، استرس اکسیداتیو مغز را کاهش می͏ دهد و عوامل نوروتروفیک مشتق از مغز را افزایش می͏ دهد. برای داشتن حافظه موثر هر روز یک یا دو قاشق غذاخوری عسل میل کنید.
نتیجه گیری
شناخت عسل مناسب یک عامل تاثیرگذار ضروری است. هر چه عسل دست نخورده͏ تر و فرآوری نشده باشد، نتایج بهتری دریافت می͏ کنید. عسل خام مستقیماً از کندو می͏ آید در حالیکه عسل معمولی قبل از بطری شدن، تحت پردازش و پاستوریزه شدن قرار می͏ گیرد.
مطالعات نشان میدهد پس از عسل معمولی، عسل خام ممکن است فواید سلامتی قویتر و طولانیمدتی را از نظر التیام زخمها و مبارزه با عفونتها ارائه دهد.
بنابراین عسل در حالت خام پتانسیل بالایی برای استفاده در مدیریت سلامت سالمندان به عنوان یک عامل پیشگیری͏ کننده و کمک درمانی دارد.
سایت https://www.mountainhoneys.com