عسل کنار ایرانی
گیاه مولد شهد کنار
درخت کنار با نام علمی Ziziphus spina-christi گیاه مولد شهد عسل کنار است. درخت یا درختچه ای مقاوم به ارتفاع ۳ تا ۸ متر که در مناطق گرمسیری جنوب کشور به صورت خودروی رویش دارد.
اهمیت در زنبورداری
کنار در اواسط شهریور تا اواخر مهر گلدهی دارد و اهمیت اصلی آن تولید شهد فراوان و دارویی است و یکی از غول های تولید عسل در دنیا. گل های کنار به لحاظ گرده اهمیت کمی دارد. سالانه هزاران زنبوردار به کنارستان های جنوب کشور کوچ می کنند.
مناطق تولید عسل کنار ایرانی
در یک میلیون هکتار از مراتع ایران در ۱۰ استان کشور درخت کنار به صورت جنگل های تنک و جزئی رویش دارد. در جنوب سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، جنوب فارس، بوشهر، خوزستان، کهکلویه و بویر احمد، لرستان، ایلام و کرمانشاه.
عسل کنار- عسل السدر
براساس برآوردها و تخمین های میدانی مشخص میشود که ایران با تولید ۲ تا ۳ هزار تن، بیشترین تولید عسل کنار را به خود اختصاص داده است. در رتبه های بعدی کشور یمن با حدود ۷۰۰ تن در رتبه دوم تولید این عسل باکیفیت قرار می گیرد.
عسل کنار ایرانی
توصیه می شود جهت برندینگ و اعتبار بخشی عسل کنار در بازارهای صادراتی کلیه زنبورداران و صاحبان برند از این عناوین برای معرفی عسل کنار می کنند:
فارسی: عسل کنار ایرانی
عربی: عسل السدر الایرانی
Persian Sidr Honey
خواص عسل کنار ایرانی
طبع سرد، اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی بیوتیکی، درمان زخم و عفونت، مفید برای مشکلات کبدی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول خون، کاهش قند و افزایش انسولین سرمی، مفید برای مشکلات گوارشی، مفید برای تقویت قوای جنسی در زنان و مردان، اثرات ضدالتهابی و ضد سرطانی.
اعتبار جهانی عسل کنار (سدر)
عسل کنار محبوب ترین عسل در کشورهای عربی و گرانقیمت ترین برند عسل در دنیاست به نحوی که هر کیلو عسل سدر الیمنی ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار فروش می رود.
عسل سدر یمنی به واسطه برندینگ خوب در سطح بین المللی و خواص منحصر به فرد مشتری پسندی بالایی دارد. عسلی با عیاری جهانی!
مزیت عسل کنار ایرانی
عسل کنار ایرانی به لحاظ میزان تولید، کیفیت، سلامت و خواص دارویی، یک عسل با عیار بین المللی است. در صورت برندینگ خوب و معرفی علمی عسل کنار ایرانی در بازارهای جهانی می تواند یکی از عسل های شاخص و منحصربه فرد باشد و زمینه ارزآوری و صادرات غیرنفتی را در کشور فراهم آورد.
عسل کنارایرانی را دریابیم !!
برندینگ و اعتباربخشی جهانی به عسل کنار ایرانی نیازمند تولید طبیعی، سالم و ارگانیک و با بسته بندی باکیفیت است. متاسفانه تولید عسل تغذیه ای کنار، عدم تحقیقات علمی در زمینه گرید بندی کیفی این عسل و نبود برندینگ جهانی باعث تاثیرات منفی در این زمینه شده است.
منبع: مهندس محمد رفاهی- پژوهشگر حوزه عسل