عسل و درمان افسردگی
عسل غذایی معطر است که زنبور عسل آن را می سازد. در دوران باستان، آن را غذایی ویژه برای خدایان، نمادی از ثروت، سلامت و خوشبختی و حتی اکثیری برای فناناپذیری و جاودانگی می دانستند.
پزشکان مصر باستان، پنج هزار سال پیش از این، از عسل در درمان بیماری ها استفاده می کرده اند.
حضرت محمد (ص) آن را درمانی برای تمام بیماری ها معرفی کرده است و هندوها هنوز از آن به عنوان یکی از پنج غذایی استفاده می کنند که در مراسم مذهبی یا خوشامدگویی عرضه می شود.
لذت ناشی از عطر و طعم عسل می تواند تولید سروتونین را افزایش دهد که یک پیام رسان عصبی آرام بخش و بهبود دهنده خلق و خو است.
عسل را همچنین به عنوان غذای عشق می شناسند. در حقیقت سابقه کلمه ماه عسل به آیین باستانی وایکینگ ها بر می گردد که در آن عروس و داماد به مدت یک ماه پس از نامزدی کیک عسلی و مید مصرف می کردند.
امروزه در کشور مراکش یک داماد ممکن است طبق سنت مقدار بسیاری عسل بخورد.
عسل حاوی تریپتوفان است، که می تواند به سروتونین تبدیل شود. از آن جایی که عسل یک ماده غذایی با کربوهیدرات بالا و پروتئین کم است، همچنین به تریپتوفان کمک می کند تا وارد مغز شود.
عسل به ویژه برای افزایش ذخایر گلیکوژن کبد خوب است. ذخیره مناسب گلیکوژن کبد تامین انرژی کافی را برای مغز تضمین می کند، و از نیاز به مسلط شدن هورمونهای استرس جلوگیری می کند.
بالا بودن سطح اسیدآمینه هموسیستیین در خون، عاملی خطرساز برای بروز افسردگی است، و پژوهش ها حکایت از آن دارد که عسل می تواند به کاهش آن کمک کند.
تنش متابولیک مزمن می تواند به بروز افسردگی کمک کند، مصرف عسل قبل از خواب می تواند به جلوگیری از آن کمک کند.
عسل خام می تواند به ویژه برای این منظور مفید باشد زیرا یک ماده غذایی قلیاساز است.
طی پژوهشی در دانشگاه ویکاتو، نیوزلند، که روی ۴۵ موش صحرایی انجام شد، دسته ای از آن ها با یک رژیم غذایی بدون قند و دسته ای با رژیم غذایی حاوی عسل تغذیه شدند.
بعد از یک سال، گروهی که با عسل تغذیه شده بود اضطراب کمتری داشت. (مجله علوم غذایی-۲۰۰۸)
اقدام عملی:
سه بار در روز یک قاشق مرباخوری عسل خام میل کنید یکی از دفعات را یک ساعت قبل از خواب انجام دهید.
منبع: کتاب معجزه عسل- دکتر پنی استن وی (ترجمه مجید خلخالی)