چگونه عسل طبیعی باعث تقویت باکتری های مفید لوله گوارش می شود؟

عسل طبیعی با وجود اینکه خاصیت آنتی باکتریال دارد اما روی باکتری های مفید و پروبیوتیک لوله گوارش ما نه تنها اثر ندارد بلکه باعث تقویت و تکثیر این باکتری های مفید می شود.

از جمله دلایل این قضیه :

۱- عسل طبیعی حاوی یکسری قندهای زنجیره کوتاه به نام الیگوساکارید است. در حالی که در معده قندهای زنجیره ای تجزیه می شوند، الیگوساکاریدها تجزیه نمی شوند و به همین صورت عبور کرده و در نهایت به روده بزرگ وارد می شوند. در روده بزرگ این الیگوساکاریدها که به آن ها ترکیبات پروبیوتیک می گوئیم برای تغذیه باکتری های مفید روده بزرگ استفاده می شوند و باعث رشد و تکثیر این باکتری های مفید می شوند.

۲- خود عسل به صورت طبیعی حاوی باکتری های پروبیوتیک است و این باکتری های مفید درون عسل هستند و ما با خوردن عسل طبیعی، باکتری های مفید را وارد بدن خود می کنیم و در نهایت وارد روده بزرگ می شوند و باعث می شود محتوای باکتری های مفید روده بزرگ ما تنظیم شود.

لذا عسل طبیعی باعث غنی شدن ذخایر پروبیوتیک لوله گوارش ما می شود علیرغم اینکه خاصیت آنتی باکتریال دارد و این نکته بسیار جالب و حائز اهمیت است.

منبع: دکتر طالبی- دکترای بیوشیمی دانشگاه شهید بهشتی تهران