دستور تهیه حلوا عسلی

این حلوا از منظر طب سنتی، طبع گرمی دارد.

مواد لازم :

آرد برنج………………………………….. ۱ کیلوگرم

عسل صاف شده………………………. ۷۰۰ گرم

کره………………………………………. ۵۰۰ گرم

پسته چرخ کرده و مغز هل کوبیده…… به مقدار کافی

 

طرز تهیه آرد برنج :

برای تهیه آرد حلوا عسلی، برنج خوب شمال را چندین بار می‌شوئیم بعد ۲۴ ساعت بدون نمک در آب سرد خیس می‌کنیم. در این فاصله چند بار آب برنج را عوض می‌کنیم. برنج را در صافی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود سپس آن را در یک سینی بزرگ پهن می‌کنیم و کمی هوا می‌دهیم. بعد برنج را که هنوز مرطوب است در آسیاب دستی یا برقی یا با هر وسیله دیگر می‌کوبیم و آرد می‌کنیم آنگاه آرد را الک می‌نمائیم.

 

طرز تهیه حلوا عسلی :

آرد برنج الک کرده را با کره داغ که قبلاً کف کرده و کف آن را گرفته‌ایم کمی تفت می‌دهیم (نباید زیاد سرخ شود). عسل صاف شده را در ظرف دیگری می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا عسل داغ شده و آب بشود (نباید بجوشد). آرد را وقتی که ولرم شد زمین میگذاریم و با عسل ولرم شده با هم مخلوط می‌کنیم و با دست مالش می‌دهیم تا آرد و عسل جذب هم شوند. مایه را در یک سینی مناسب که کمی چرب کرده‌ایم به قطر ۱٫۵ سانتی‌متر بطور یکنواخت پهن می‌کنیم و با پشت قاشق چوبی صاف می‌کنیم. وقتی که کمی سرد شد آن را به شکل لوزی یا چهارگوش برش می‌دهیم و روی آن مغز پسته چرخ کرده با کمی مغز هل کوبیده می‌پاشیم و در ظرف‌های درب‌دار می‌چینیم و در آن را می‌بندیم تا حلوا خشک نشود.

از آنجاییکه در حلواها و شیرینی‌های سنتی ایرانی گاهی اندازه‌ها کم و زیاد می‌شود بهتر آن است که عسل را به تدریج هرچقدر که آرد برنج می‌ریزیم، اضافه کنیم.

 

منبع: کتاب غذای ما رفتارمان را می‌سازد (کتر مهدی رشیدی و رکسانا علیجان زاده)