مهم͏ ترین دلایل اهمیت عسل در بیماری سرطان

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی حکایت از آن دارد که عسل خاصیت ضدسرطان متوسطی دارد و تا حدی چشمگیر از پیشرفت سرطان پیشگیری می͏ کند. ترکیباتی که این اثرات از آن͏ها نشات می͏ گیرد عبارتنداز برخی فلاونوئیدها و دیگر پلی͏ فنول͏ ها.

امید است که تحقیقات آتی، اثرات مشابهی را در انسان͏ها به اثبات برساند.

مطالعات حاکی از آن است که عسل:

• با اکسیداسیون و التهاب مقابله می͏ کند.
• ایمنی بدن را بهبود می͏ بخشد.
• هموسیستئین بالا را کاهش می͏ دهد.
• باکتری͏ ها و ویروس͏ ها را می͏ کشد.
• برخی آنزیم͏ های خاص را غیرفعال می͏ کند.
• عوامل سرطان͏ زا را پاکسازی می͏ کند.
• شکل͏ گیری سلول͏ های سرطانی را کاهش می͏ دهد.
• رشد و گسترش سلول͏ های سرطانی را کاهش می͏ دهد.
• با رشد عروق خونی جدید که به سلول͏ های سرطانی امکان رشد می͏ دهد، مقابله می͏ کند.
• به آپوپتوز(خودکشی) سلول͏ های سرطانی کمک می͏ کند.
• اثرگذاری داروهای ضدسرطان ۵- فلورویوراسیل و سیکلوفسفاید را تشدید می͏ کند.
• از فعالیت آنزیم آروماتاز که تولید استروژن از آندروژن͏ ها (هورمون͏ های مردانه) را امکان͏ پذیر می͏کند، جلوگیری می͏ کند.
• با عوارض جانبی برخی داروهای ضدسرطان مقابله می͏ کند.
• از مقاومت چنددارویی جلوگیری می͏ کند.

برای مثال :

بنابر پژوهشی در مالزی، عسل توالنگ ( نوعی عسل جنگلی) باعث آپوپتوز (خودکشی) سلول͏ های سرطانی دهان و استخوان می͏ شود.
مجله͏ ی” طب مکمل و جایگزینBMC “، ۲۰۱۰

براساس تحقیقات دانشگاه͏ های یونان و فنلاند، عسل آویشن فعالیت استروژنی بدن را کاهش می͏ دهد، به طوری که می͏ تواند از سرطان͏ های وابسته به استروژن مانند سرطان پستان، پروستات و رحم جلوگیری کند.
“شیمی مواد غذایی”، ۲۰۰۹

استرس متابولیک مزمن می͏ تواند زمینه͏ ساز بروز سرطان شود. الیگوساکارید͏های عسل به رشد و فعالیت باکتری͏ های پروبیوتیک روده کمک می͏ کنند که می͏ توانند برای جلوگیری از سرطان کولون مفید باشند.
عسل می͏ تواند به بهبود زخم در افرادی که شیمی͏ درمانی یا پرتودرمانی شده͏ اند کمک کند؛ زخم͏ های دهانی ناشی از پرتودرمانی سر یا گردن را کاهش می͏ دهد؛ باکتری هلیکوباکترپیلوری را نابود می͏ کند که از عوامل زمینه͏ ساز بروز سرطان معده به شمار می͏ آید؛ از بروز عفونت و بو در پوستی که به سرطان دچار شده است جلوگیری می͏ کند و نوتروپنی تب͏دار را کاهش می͏ دهد.
عسل خام به ویژه می͏ تواند برای این منظور مفید باشد، چون یک ماده͏ ی غذایی قلیاساز است.

اقدام عملی:

تا زمانی که بیشتر بدانیم روزانه سه بار یک قاشق مرباخوری عسل خام میل کنید، یک قاشق از آن را یک ساعت قبل خواب میل کنید.

 

منبع : کتاب معجزه عسل ( دکتر پنی استن وی- ترجمه: میرمجید خلخالی زاویه)